skywalker.dk

Dansk Star Wars fan forum

Nyheder: skywalker.dk endelig opgraderet

Regler & Retningslinier

(Læst 8252 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Lienna

 • cand.alt - 2004 & 2013
 • Medlem af Jedi Rådet
 • *****
 • Indlæg: 3.386
 • Køn: Kvinde
 • Visse vasse..
Læs venligst denne besked igennem.

Først og fremmest velkommen til forummet Skywalker.

Her følger et par regler for hvad der er tilladt og hvad der ikke er tilladt, samt et par retningslinier for god tone og opførsel.

Fastlagte målsætninger:
- At give plads til at mennesker med interesse i Star Wars og hele dens univers kan mødes, og at sikre at de kan være et trygt og rart sted, hvor de kan give deres meninger til kende.
- At skrive interessante indlæg, møde interessant mennesker og frem for alt, frihed til forskellighed.
- At ordene; Frihed, Åbenhed og Forskellighed er forbundet med Skywalker.dk Forum

Regler:

§ 1 – Postpadding.
Med postpadding menes at skrive indlæg kun indeholdende ét ord eller en smiley, kun med det ene formål at stige i rang. Begrund dit svar og hig ikke efter rangstigning. Der bør være et formål med dine posts.
Sanktion: Advarsel. I gentagne tilfælde vil din rang blive sat tilbage til ”Uberørt af Kraften”. I sæligt grelle tilfælde, hvor postpaddingen er til gene for andre brugere, eller hvis postpaddingen ikke ophører trods gentagne opfordringer, bandlyses den postpaddende bruger i 14 dage.

§ 2 – Trolling.
At tale grimt til, eller om, andre brugere. Såkaldte ”flamewars” tolereres under ingen omstændigheder. Det er helt i orden at være uenig med andre brugere og udtrykke din uenighed, men det skal sagligt begrundes og du skal respektere de andre synspunkter/holdninger.
Taler nogen grimt til dig eller på anden måde støder dig, så lad være med at svare på en sådan besked. Kontakt en redaktør eller administrator og bed dem tage sig af problemet.
Dette gælder også hvis du opdager optræk til splid.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde bliver du suspenderet i en passende periode. Ved gentagne tilfælde derefter bannes du permanent fra forummet.

§ 3 - Links til egne auktioner.
At skrive/indsætte links til egne auktioner på Ebay, Qxl, Lauritz etc. Derimod må du gerne indsætte links til andres auktioner hvis du finder noget spændene til salg. Og ja, det er tilladt at bede et andet forummedlem indsætte links til dine egne auktioner.
Sanktion: Indlægget bliver slettet.

§ 4 - Piratkopieret software/film/musik.
Links til, køb/salg samt omtale af egen beholdning af piratkopieret software/film/musik og andre ulovlige filer er ikke tilladt.
Sanktion: Indlægget bliver slettet/redigeret og du vil få en kraftig advarsel. Gentager det sig bliver du bannet.

§ 5 - Grimt sprog.
Anvendelse af ekstrem banden og svovlen, sjofelheder etc.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde en suspendering i en passende periode.

§ 6 - Anstødeligt materiale.
Det er absolut forbudt at indsætte pornografisk eller andet anstødeligt visuelt eller auditivt materiale eller links dertil.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde en suspendering i en passende periode.

§ 7 - Personlige data.
Det er ikke tilladt at videregive personlige data om andre brugere, såsom medlemmets fulde navn, adresse, telefonnummer, trosretning, politiske overbevisning etc.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde en suspendering i en passende periode.

§ 8 - Billeder og signaturer.

- Avatar (Brugerbilledet) må maks. være 100x100 punkter.
   

- Signatur billede og tekst. Billedet under indlægget må maks. være 100 pixels højt og 500 pixels bredt.

I ren tekst må signaturen maks. fylde i højden hvad et 100 punkter billede fylder hvilket svarer til 6-7 liniers tekst.
Hvis man både har tekst og billede må man kun have to liners tekst.

Hvis ovenstående ikke overholdes, vil en administrator erstatte billede/tekst med dette:
 

Hvis du vil undersøge størrelsen af billede/banner, skal du blot højreklikke på billedet/banneret og vælge egenskaber.
Så vises et vindue hvor du kan se højden og bredden af billedet.

Sanktion:: Første gang en advarsel. Hvis du overtræder disse regler flere gange, vil du miste retten til at have billeder/signaturer.

§ 9 – Navneskift.
Som udgangspunkt er vi modstandere af at ændre brugernavn, men der kan være gode argumenter for at skifte det. Derfor vil administratorerne i undtagelsestilfælde gå med til det.

Det er IKKE muligt for brugerne selv at skifte deres navn.

Hvis du ønsker at ændre dit brugernavn, gælder følgende procedure:

1) Du kontakter Obi-Wan og fortæller at navneskiftet er nødvendigt.
2) Du meddeler dit ønskede navn til Obi-Wan i en PB(Privat Besked).
3) Der vil være en ventetid på 2 uger.
4) Hvis du stadig efter to uger ønsker at skifte til det navn han fik oplyst i punkt 2, bliver navnet ændret. Har du fortrudt, skal du starte forfra (punkt 2).

Derfor:
1) Du skal være ualmindelig sikker på at du ønsker at ændre dit navn
2) Du skal være ualmindelig sikker på det navn du ønsker at skifte til

Der skal gode argumenter til, før brugernavnet vil blive ændret!!

§ 10 – Klontråde.
Det vil sige tråde med ens emne/indhold frabedes.
Før du starter et nyt emne, bør du søge på forummet for andre tråde med et lignende emne. Findes en sådan tråd, kan du skrive deri. Findes den ikke er du velkommen til at starte en ny tråd.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde en suspendering i en passende periode.

§ 11 - Redaktør arbejde
Det er ikke tilladt at påtage sig redaktørernes arbejde. Med dette menes, at det er redaktører, der står for at fortælle om f.eks. for store bannere og avatars, skælde ud og løfte pegefingre. Ser du noget, du ikke synes om, bedes du kontakte en redaktør, og ikke selv gøre noget ved sagen.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde en suspendering i en passende periode.

§ 12 - Postfarver
Det er ikke tilladt at bruge andre farver i dine posts end "default", medmindre der er tale om en redigering.
Sanktion: Første gang en advarsel. I gentagne tilfælde en suspendering i en passende periode.

§ 13 - Aldersgrænser
Normalt er der ingen aldersgrænser til arrangementerne, men når vi en sjælden gang tager til udlandet, er turen kun åben for skywalkere, der er fyldt 18.
Undtagelsen til denne regel er konventionen i Malmö, som vil være åben for alle, så fremt der er et rimeligt forhold mellem folk over og under 18 år. Desuden skal unge brugere downloade en blanket, som skal underskrives af en forælder, og sendes til den hovedansvarlige for turen. Blanketten kan downloades her:

http://skywalker.dk/blanket_malmoe_2006.rtf
http://skywalker.dk/blanket_malmoe_2006.doc

I behøver naturligvis kun downloade den ene!

§ 14 - Skywalker.dk & Alkohol

"Ved arrangementer, ture, aktiviteter og andet arrangeret gennem Skywalker.dk eller hvor man har til hensigt at bruge navnet Skywalker.dk, er det strengt forbudt at indtage nogen former for alkohol eller rusmidler af nogen art, hvis bare én deltager er under 18 år.
Adskillige brugere og deltagere på Skywalker.dk og ved arrangementer er under 18 år og iflg Dansk Lovgivning er det forbudt at skænke til personer under 18 år."

§ 15 - Gæster ved arrangementer

Ved ethvert arrangement, offentliggjort på www.skywalker.dk, er det arrangørens afgørelse alene, at beslutte om evt. gæster skal have adgang til det pågældene arrangement.
Det er ikke tilladt at have overnattende gæster med til et offentlig arrangement, grundet sikkerheden og deltagernes tryghed.

Kun hvis værten har givet sin accept til medbringelse af en gæst, og kun hvis deltagerne efterfølgende (i f.eks. arrangementstråden) har givet deres samtykke, kan gæsten medbringes.
Værten har med andre ord veto-ret, og samtlige deltagere skal acceptere gæsten, før denne medbringes.

Undtagelser til disse regler er værtens forældre og dens interesserede, nærmeste familie samt deltageres børn såfremt disse ikke er i stand til at tage vare på sig selv mens forældren er til arrangement.

Gæster med lidt eller ingen interesse i Star Wars og hele dens univers bør under ingen omstændigheder medbringes til et Skywalker-arrangement. Dette vil være til gene for både gæsten, værten og deltagerne.

§ 16 - Religion og politik
Det er ikke tilladt, at diskutere religion og politik her på forummet. Der er set alt for mange eksempler på at sådanne diskussioner ender ud i store flamewars på udenlandske fora, derfor er politiske og religiøse diskussioner forbudt på de fleste internationale Star Wars fora.


§ 17 vedr. quizzer
Fremover skal man sende en PB til en redaktør eller admin, hvis man ønsker at starte en quiz. Der vil så i redaktørgruppen blive taget stilling til, om den ønskede quiz har tilstrækkeligt meget indhold til, at den vil blive oprettet. Quizzer, der er oprettet uden tilladelse vil blive låst, og efter en uge fjernes de fra forummet. Vi ønsker at begrænse antallet af meningsløse quizzer.
Ydermere vil der i Mos Eisley blive oprettet et specielt subforum til ikke Star Wars quizzer, både for at gøre det lettere for os i redaktørgruppen at overskue, og for at de, der ingen interesse har i quizzerne, ikke forstyrres af dem.

§18 Køb og salg
Køb og salg på skywalker.dk må kun ske under køb og salg sektionen. På skywalker.dk er det kun tilladt at handle med starwars relaterede artikler. Ved salg af artikler på skywalker.dk skal der fremgår en fast salgspris. Sælger kan kun fravige den annoncerede pris såfremt varen bliver solgt billigere end annonceret. Salg af artikler må kun ske såfremt brugeren selv besidder varen.
Sanktion: I første omgang advarsel. Såfremt fejlen ikke bliver ændret, bliver annoncen slettet. I særligt grove tilfælde kan brugeren få frataget retten til at handle via skywalker.dk

§19 Dobbeltpost
Her på forumet ser vi helst, at folk bruger retteknappen, hvis de ønsker at tilføje noget til et indlæg lige skrevet, frem for at lave et nyt indlæg. Derved ungåes dobbeltposting. Hvis det er lang tid siden der sidst er skrevet i en given tråd, gælder denne regel dog ikke, og den samme bruger må gerne skrive et nyt indlæg lige efter det gamle.
Andre undtagelser er ved redaktør og admin arbejde.
Sanktion: I første omgang en venlig påmindelse og advarsel. Ved gentagne tilfælde kan brugeren blive suspenderet i en kort periode.

-----

Retningslinier:

Her på forummet ønsker vi en god tone. Derfor opfordrer vi til at følge de få retningslinier.

1. Hold din post så høflig og præcis som mulig, undgå følelsesladede bemærkninger, men bidrag så vidt muligt, objektivt til debatten.

2. Løs eventuelle misforståelser, uoverensstemmelser og konflikter privat, lad være med så meget som at indlede en diskussion om det i tråden, men send en PB direkte til beskedens forfatter eller kontakt vedkommende på anden vis privat.

3. Lad i svære tilfælde en redaktør eller administrator gribe ind!

4. Vær forstående overfor de andre brugere, vi er alle mennesker.

5. På skywalker.dk anbefales det, at man til enhver tid anvender brugernes forumnavne ved tiltale eller henvisning til andre brugere. Ved brug af andre navne såsom kælenavne eller dåbsnavne bør det klart fremgå, hvem der henvises til.
-----

Redaktører & Administratorer.
Både Redaktører og Administratorer sørger for, at alle regler bliver overholdt.
Redaktører og Administratorer deltager aktivt på debatforummet. Derfor skulle vi være nemme at kontakte. Det er altid muligt at se på rangen hvem personen er.
Har du spørgsmål eller evt. problemer med forummet eller en anden bruger, skal du kontakte en redaktør eller administrator via PB (privat besked).
Husk, at hvis vi ikke svarer i løbet af en time, så er det sandsynligvis fordi at vedkommende ikke er online/til stede. Derfor beder vi om at du helst undgår så vidt muligt at overfuse vores indbakke med den samme besked 5-6 gange.
Nye redaktører vælges af administratorene i samarbejde med redaktørgruppen. Det vil sige at man ikke kan ansøge om at blive redaktør.

Skywalker.dk er en "forsamling" af ligestillede med samme interesse hvor en ledelsesgruppe (primært admins + sekundært reds) varetager regler, formuleringer og vedtagelser heraf..

Er du på nogen måde i tvivl om det ovenstående, så skriv dit spørgsmål her i tråden, eller kontakt en redaktør/administrator.

Endnu engang, Velkommen til Skywalker.
Senest Redigeret: 24-08-2008, 16:31:06 af Leia Skywalker
Life always offers you a second chance. It's called tomorrow.

Grief never ends. But it changes. It's a passage, not a place to stay. Grief is not a sign of weakness, nor a lack of faith. It's the price of love.

HWR

 • skywalker.dk administrator
 • Administrator
 • Medlem af Jedi Rådet
 • *****
 • Indlæg: 4.369
 • Køn: Mand
 • I'm not a Star Wars fan, I'm a Star Wars collector
I stedet for at skrive i denne tråd, bedes i anvende nedenstående link, til diskussion af regler og retningsliner.

http://www.skywalker.dk/forum/index.php?topic=3820

Jeg har delt dette emne, og flyttet de tidligere disusions-indlæg derhen.
Har 3 gange fået mit navn på officielt Star Wars merchandise
Collector of Danish SW merchandise (1977-1997) and vintage figures and variations.
Pessimisten ser kun skyerne. Optimisten ser slet ikke skyerne - han går på dem.
Stol ikke på plapreslangerne.

Mara Jade

 • Tvilling, Arena-mor og morklon, samt rollespiller - med et spark som en tauntaun
 • Administrator
 • Jedi Holocron
 • *****
 • Indlæg: 22.042
 • Køn: Kvinde
 • Mynocks kommer med de små børn - har du postet?høh
§ 13 om aldergrænser er opdateret!
"reporter på og initiativtager til Wookiee Channel - Med Livet Som Indsats!"

HWR

 • skywalker.dk administrator
 • Administrator
 • Medlem af Jedi Rådet
 • *****
 • Indlæg: 4.369
 • Køn: Mand
 • I'm not a Star Wars fan, I'm a Star Wars collector
§ 1 om postpadding er blevet opdateret.
Har 3 gange fået mit navn på officielt Star Wars merchandise
Collector of Danish SW merchandise (1977-1997) and vintage figures and variations.
Pessimisten ser kun skyerne. Optimisten ser slet ikke skyerne - han går på dem.
Stol ikke på plapreslangerne.

HWR

 • skywalker.dk administrator
 • Administrator
 • Medlem af Jedi Rådet
 • *****
 • Indlæg: 4.369
 • Køn: Mand
 • I'm not a Star Wars fan, I'm a Star Wars collector
Så fik vi indført en § om religion og politik i vores regler. Vi har jo længe sagt at diskssion af religion og politik ikke er tilladt på forummet, men havde ikke fået det indført i reglerne, det er der så rådet bod på nu.
Har 3 gange fået mit navn på officielt Star Wars merchandise
Collector of Danish SW merchandise (1977-1997) and vintage figures and variations.
Pessimisten ser kun skyerne. Optimisten ser slet ikke skyerne - han går på dem.
Stol ikke på plapreslangerne.

Pingu

 • I ét med Kraften
 • ******
 • Indlæg: 9.463
 • Køn: Mand
 • Pingu the Biker
jaa det er de der man kalder Admins, tsk tsk hehe :D

ej det er godt der er styr på det nu Wulfie :)
Darth Pingu Awakens

Obi-Wan

 • Site Founder/Webmaster
 • Administrator
 • Medlem af Jedi Rådet
 • *****
 • Indlæg: 2.439
 • Køn: Mand
 • I Have A Good Feeling About This :)
Hvad betyder internarnationale Wulff  :wink: :wink: :wink:
"Wise men talk because they have something to say, fools, because they have to say something." - Plato

Mara Jade

 • Tvilling, Arena-mor og morklon, samt rollespiller - med et spark som en tauntaun
 • Administrator
 • Jedi Holocron
 • *****
 • Indlæg: 22.042
 • Køn: Kvinde
 • Mynocks kommer med de små børn - har du postet?høh
Så er reglerne opdateret med §17 :)
"reporter på og initiativtager til Wookiee Channel - Med Livet Som Indsats!"

Sindhøj

 • Premierløjtnant
 • Jedi Ridder
 • ***
 • Indlæg: 605
 • Køn: Mand
§18 er tilføjet. Det drejer sig for størstedelen om et regelsæt, som fremgik under i "køb og salg-" sektionen, men som ikke var blevet indskrevet i forummets overordnede regler. Dog er der tilføjet en ny regel om, at alle salgsartikler skal have en fast salgspris.
"This threshold," he announced through a happy grin, "is mine. I claim it for my own. Bring on your thousands, one at a time or all in a rush. I don't give a damn." His flourish ended with the blade slanted before his chest, and his teeth flashed in the gloom. "None shall pass."
- Ganner's Last Stand, Traitor