skywalker.dk

Filmene => Star Wars Filmene Generelt => Emne startet af: Eyrun efter 18-01-2009, 19:11:45

Titel: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Eyrun efter 18-01-2009, 19:11:45
Darth Vader bringer jo balance i 'the force' når han smider Palpatine i det dersens endeløse hul, ikke? Så får han 'The dark side of the force' helt ud af verden, hvis jeg altså har forstået det ret... men balance burde jo være delt lige op, der er jo ikke balance, hvis den gode side vinder.

Jeg aner ikke om der har været et emne om dette... men i siger vel bare til hvis der er.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Jaina Solo efter 18-01-2009, 19:24:45
Balancen er således at der er fred. Oprindeligt var der kun en side af Kraften; jedierne. Dem der gik over til den mørke side, var udstødte jedier, som rejste til de ukendte områder og tog magten i Sith Imperiet - Sith var ikke oprindeligt betegnelsen for den mørke sides tjenere, men de udstødte jedier tog titlen "Dark Lord of the Sith" til sig, efter at have gjort Sith befolkningen til deres slaver.

Den balance som der er tale om er, at det der oprindeligt var, bliver genskabt og at uroligheden i Kraften forsvinder. Anakin/Vader var den der gjorde udfaldet. Hvis han havde slået Luke ihjel, ville balancen have været til den mørke sides fordel og omvendt blev den til det lyses fordel.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Hans Ole efter 18-01-2009, 19:26:41
Jo emnet har været diskuteret en del. Men derfor kan vi sa godt tage en omgang mere. :-)

Jeg giver dig helt ret, efter kejseren er kasten ned i dødsstjernen, så er der ikke balance i kraften.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Jaina Solo efter 18-01-2009, 19:31:46
Det kommer jo nok an på hvordan man fortolker balancen.

Der ville jo heller ikke være balance, hvis den onde side vandt.

Men i det store hele, så, hvis man ser det fra jeres synspunkt, så har den gode side ikke vundet. Ifølge det senere EU (den del der er meget negativitet imod for tiden) er der stadig aktivitet på Korriban og resten af det gamle Sith Imperium, Ikke kun Exar Kun, Hethrir, Kejserens kloner, Caedus og hvem der end er dukket op siden efter filmene.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Djinn Altis efter 20-01-2009, 18:20:29
Traditional Jedi were keen to keep the Force "in balance". They attempted to achieve this by destroying the Sith and denying the dark side—essentially "keeping balance" by restoring the Force to its natural state, as they viewed the dark side as "corruption". This involved the purging of negative emotions such as aggression, anger, and hatred, since they could easily bring on acceptance of the dark side. In contrast, positive emotions such as compassion and courage nurtured the light side of the Force. The Jedi Code compared such feelings and provided insight into the ethical use of the Force.
Fra wookieepedia.


Vi opfatter nok balance som Yin og Yang, altså at der skal være ligemeget godt og ondt, men sådan hænger det ikke sammen i sw universet. Set med vore øjne er det jo ikke balance når der kun er lightside, men i sw er det sådan det er.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Aayla Secura efter 20-01-2009, 19:09:16
Ikke nødvendigvis....

Det du refererer til, er jo jediernes syn på Kraften. I Star Wars filmene følger vi jedierne, og det er derfor nemt at tage deres synspunkt som det rigtige. Jeg mener ikke nødvendigvis, at balance betyder det, du der har citeret - at den mørke side ikke længere findes, og der kun er den lyse. Jeg holder mig stadig til vores Yin og Yang filosofi, også i forbindelse med Kraften, selvom jedierne ikke tror på den.
Det afhænger jo også af synspunktet, hvad der er ondt, og hvad der er godt - og for at man kan se 'det gode', er man nødt til også at vide, hvad det ondskab er. Selvom Kejseren er død, og Sith-ordenen ikke længere findes ved vi jo også, at det ikke betyder, at den mørke side ikke længere findes. Den vil altid være der, så længe der er væsner med følelser, siden jedierne nu mener, at 'stærke' følelser som lidenskab og vrede er forbundet med den mørke side.
Desuden er jeg ikke tilhænger af et 'sort-hvidt' syn på nogle ting - heller ikke Kraften. :-P

Så hvilken balance??
Nej, jeg mener heller ikke der er balance i Kraften, når Kejseren er død. ;-) Balance i Kraften kommer der, efter min mening, først den dag, der ophører med at være noget, der hedder den lyse og den mørke side.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Jaina Solo efter 20-01-2009, 19:43:27
Jeg må give Aayla ret. Især fordi efter New Jedi Order serien, fandt Luke ud af, at der ikke var den store forskel mellem den lyse og den mørke side og at der måtte findes en måde at kunne kombinere det på.

Desværre er det ikke kommet til det endnu, men det er da kommet et skridt videre :wink:
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: RISE LORD VADER efter 08-04-2009, 20:48:09
Nu er New Jedi Orden serien jo EU ..

Jeg vælger at opfatte det som, at balancen skabes ved at den ene af de to sider fordvinder, me nat den anden skal være svækket og ikke så dominerende. Jedi-ordenen regner jo bare med, at balancen tipper til deres fordel, men Palpatine vælger måske at tænke anderledes ogg sige, at Anakin er manden, der kan få balancen tilbage og derved give ham en chance for magt. Og da han så endelig skaber balance i kraften er der kun Luke tilbage, hvorved det kan diskutteres hvor stærkt Jedi-ordenen står. Derved vil jeg sige, at der er balance, den mørke sides tilhængere er udslettet og den lyse side er stort set det samme.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Jaina Solo efter 08-04-2009, 21:11:46
Stort set alt SW er EU, for EU er den overordnede historie som også inkluderer filmene :-)

Hvad du siger, giver på en eller anden måde ikke helt mening. Fordi desværre kan man ikke komme udenom, at den ene side ikke helt forsvinder. Når man ser på hvor galt det er gået for flere Jedier både før og efter Anakins levetid, ser man at der altid lurer noget under for at den Mørke side truer. Før var der jedier som Ulic Qel-Droma, Exar Kun, Bastila Shan, Revan etc. og efter var der Kyp Durron, Jaina og Jacen Solo, Tahiri Veila, Alema Ra, og mange flere, for hvem det gik galt for og de alle berørte alle den Mørke side på den ene eller anden måde. For nogen gik det værre end andre, men alligevel. Balancen var der måske på et tidspunkt, men man kan vist roligt sige, at den er væk igen.

Balancen har nok også at gøre med, at der skal være en vis enighed, hvilket der nok ikke er så længe at der er uro i galaksen, hvilket man dog kun i korte perioder kunne opleve at der var. Måske det tidspunkt der kom nærmest er to i den nærmeste tid af tidslinjen omkring filmene: 1. efter Kejserens død, dog kortvarigt. 2. Da Den Nye Republik og Imperiet lavede fredstraktaten. Men den fred var også kortvarig, takket være Brakiss og siden hvad der skete i NJO, DN, LOF og hvad der kommer til at ske i den nye serie: Fate of the Jedi.
Titel: Sv: Balance? Hvilken balance?
Indlæg af: Leia Skywalker efter 10-04-2009, 19:02:14
Jeg bede jer om enten at vende tilbage til filmene(som dette er om, da emnet ligger i filmsektionen), eller at bede en at få emnet flyttes til universet, hvor alt indgår.

Så tilbage til filmene, tak. :-)