skywalker.dk

Merchandise / Samleobjekter => Star Wars Litteratur => Opslagsbøger => Emne startet af: HWR efter 30-08-2006, 21:28:34

Titel: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: HWR efter 30-08-2006, 21:28:34
Som flere af jer ved er jeg samler på vintage figurer i løs stand med fokus på variationer (der kan læses meget mere om dette i mine indlæg i legetøjs sektionen). Der er skrevet mange gode bøger om merchandise (se mit indlæg under bøger og tegneserier for yderligere information), som jeg også samler på.

Problemet er så, at der ikke eksisterer en bog om løse variationer, jeg ved at en kendt canadisk variationssamler ved navn Dave Myatt (som jeg kender fra rebelscum, hvor han er admin) var igang med en bog, men da jeg hørte til hvordan det gik med den skrev han tilbage, at han har droppet idéen (lidt synd, da han ved meget om det), desuden har han solgt sin variationssamling, der var på over 400 forskellige variationer, og kun beholdt grundserien.

Nu er det jeg spekulerer på om jeg bør skrive en sådan bog. Det er jo et kæmpe arbejde og meget tidskrævende, og når den så er skrevet er de næste problem. Vil nogen udgive den, og hvis ja vil nogen købe den? Dave Myatt har sagt, at han gerne vil hjælpe, og da han tidligere er medforfatter på mindst een bog om merchandise, har han måske nogle gode forbindelser.

Men hvad mener i, bør jeg give det et forsøg eller bare droppe idéen og holde mig til at skrive om figurerne her på nettet?
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Jaina Solo efter 30-08-2006, 21:34:54
Altså, eftersom du selv mener, at der er mangel på en sådan bog, synes jeg helt klart at du skal gøre forsøget. Du har i hvet fald nok ting og informationer, til at kunne fylde en sådan bog. Og jeg er sikker på, at du ikke er den eneste der vil være interesseret i en sådan bog.

En bog tager tid at skrive, men det er jo ikke noget der skal overståes i løbet af nul komma fem. Det er noget man skal tage sig god tid til, og jeg synes helt klart, du bør tage chancen.

Desuden er der masser af forlag her i Danmark blandt andet, som man kan sende sine manuser ind til. Du kan selvfølgeli starte med Carlsen, som jo udgiver de danske SW bøger, og hvis det ikke lykkes prøve et andet. Det er altid værd at prøve.
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Darth Matata efter 30-08-2006, 21:47:05
synes også du bør gøre forsøget  :-)
mht til forlag så er der som Jaina siger bla Carlsen og hvis alt andet glipper er det et forlag, der hedder Underskov. Her betaler du selv for trykningen af dine bøger, men tilgengæld bliver de så også trykt. Min mor har benyttet sig af Underskov da ingen andre forlag ville udgive hendes salmer.

Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Lienna efter 30-08-2006, 21:56:06
Det er vel ikke et spørgsmål som sådan om at tage en chance.. Gør det!! Skriv bogen, det er jo ikke fordi du skal opgive dit arbejde for det, og hvis den ikke bliver udgivet - hvad så?? Du kan med rette sige at du har skrevet om noget du ved om, og hvis ingen vil udgive den, har du altid mulighed for at ligge den ud på nettet.. Jeg er temmelig overbevist om at theforce.net vil tage imod en engelsk version med kyshånd..

At et eller flere forlag ikke vil udgive en bog handler ikke altid om hvorvidt den er god eller godt skrevet, det handler om hvorvidt de kan få penge ind på den... Jeg synes du skal gøre det, skriv den og se så hvad tiden bringer.. Hvis du allerede nu begynder at tvivle på om bogen bliver god eller om nogen vil købe rettighederne, så kan du ikke lave andet end at bekymre dig de næste mange år.. For jeg er ikke i tvivl om at det vil tage en del år at skrive den og samle alle informationer..
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: thomaz efter 30-08-2006, 21:58:13
Tvivler nok at nogle VIL udgive bogen. Der er jo desværre ikke meget grundlag for SW litteratur i DK. Men du kan jo lave den på engelsk og sætte den på international liste  :-).

Men synes du skal go for it! Der vil jo kun være positive ting ved det! (hvis du self kan finde tiden  :-))


Håber du gør det du finder bedst! :-)
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Lienna efter 30-08-2006, 21:59:47
Jep, den er nød til at være på engelsk.. Der er jo enormt mange samlerer og det er kun en brøkdel af dem som kan dansk..
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Jaina Solo efter 30-08-2006, 22:01:27
Hvis ikke det er mindre end en brøkdel. Men ja, det vil nok være det klogeste at skrive den på engelsk. Både for at gøre den mere international, men også for at vinde interessen fra udenlandske SW Vintage fans
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Eeth Koth efter 30-08-2006, 22:24:52
Jeg synes det er flot af dig at tænke på at starte på det.
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Leia Skywalker efter 30-08-2006, 22:42:02
gør det.  :mrgreen: hvis du virkelig har tænkt så meget på det, og hvis idéen ikke vil komme ud af dit hovedet, så skal du skrive den.  :-)
det er ikke nogen leg at skrive en bog, og en sådan bog, som du vil skrive kræver meget research. men jeg synes du skal gøre det. du har jo allerede skrevet meget på forumet, og det tydeligt du brænder for det.
og man skal gøre det man brænder for, Wulff.  8-) (her burde jeg så følge mit eget råd, og lave en 4-5 forskellige ting).  :roll: :lol:
men jeg håber da du vil give dig i kast med den, og at du ikke vil ha' for store problemer med at skrive den på engelsk.  :-)
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Pingu efter 30-08-2006, 22:43:13
tja hvis du får den udgivet Wulff så har du den førreste danske køber her for jeg kunne da faktisk godt tænke mig sådan en bog da jeg selv meget lidt ganske vidst men alligevel, samler på figur :)

jeg synes som de andre du skal ta chancen for den kommer måske ikke igen jo :) så Go for it my freind :)
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: HWR efter 31-08-2006, 07:01:56
Takker for den moralske opbakning.

Den skal ganske korrekt være på engelsk, det har der aldrig været tvivl om. Der er nemlig ganske rigtigt ikke er mange danske samlere, men der kommer da nye til, men slet ikke nok til at kunne forsvare at skrive den på dansk. Derimod er der en del vintage samlere internationalt set, og bogen om cardede variationer har solgt helt godt, og i starten stod forfatteren endda selv for distributionen af den, hvilket er årsagen til mit eksemplar er signeret.

Jeg har pb'et / pm'et lidt med Dave Myatt, som jeg nævner i post zero, og han har nu skrevet, at han meget gerne vil hjælpe mig og har allerede givet mig lidt gode råd, så det er jo godt nok at kunne trække på med erfaring inden for området. Tror også han ville studse lidt, hvis jeg sende udkast på dansk til ham, man kan forlange meget, men nok ikke at en person fra Vancoover kan læse dansk.  :-)

Så er det bare om at komme igang, for som Lienna skriver er dette tidskrævende, meget tidskrævende.
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Bria Kenobi efter 31-08-2006, 12:27:30
Wulff, nu siger jeg det som du så ofte har sagt til mig...JUST GO FOR IT! :-)
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Supreme Augen efter 31-08-2006, 16:12:26
JUST GO FOR IT! :-)
Yaa! Syntes at du skal kaste dig ud i det, Wulff  :-)
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: trager efter 31-08-2006, 17:22:57
Kan kun gentage de andre og sige Go for it  :-D
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Leia Skywalker efter 04-09-2006, 23:50:11
hmm, har vidst allerede sgat det, bare med andre ord.  :-D
god fornøjelse med projektet, Wulff.  :-)
Titel: Sv: Er lidt i syv sind
Indlæg af: Bloody87 efter 05-09-2006, 17:42:07
Tja, jeg siger det samme som de andre!!  :-D

Fat fjerpennen og skriv!!! Og plag forlagene med dine udkast!! Giv dem ikke ET roligt øjeblik!! En dag giver det pote, Wulff!!

Som de andre siger: Man skal gøre det, man brænder for!!  :wink:
Titel: Sv: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: HWR efter 02-01-2013, 22:23:13
Genopliver et meget meget gammelt emne. Pga de ting der er sket i mit liv fra 2007 til og med 2011, er dette projekt udsat igen og igen. I 2012 foretog jeg de første udkast til hvordan bogen skal bygges op, hvad som skal med osv, og i slutningen af 2012 startede jeg på at skrive den, så er nu igang men det bliver en lang proces.
Titel: Sv: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: Nemo efter 02-01-2013, 22:25:49
Det lyder som et rigtigt spændende projekt du har gang i der. Jeg glæder mig til en dag at se dit færdige arbejde på en hylde i den lokale boghandel... Selvom der er lang vej fra ide til den færdige bog er jeg sikker på du nok skal opnå det... god vind med projektet.
Titel: Sv: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: HWR efter 11-12-2013, 23:08:38
Har valgt at screenlægge det projekt, da det vil blive alt for omfattende. Desuden findes der en del gode figur guides, omend disse ofte mangler variationer. En spansk samler er i gang med en bog om spanske variationer (nok de variationer, som jeg kender mindst til, på trods af jeg har en del af disse sjældne variationer), som bliver på mindst 300-400 sider. I kan nok se, hvis de spanske Poch og senere PBP figurer fylder så meget, vil en bog om alle figurer fra Kenner og alle deres licenstagere bliver alt for omfattende. Dog er det ikke alle variationer, som ville fylde så meget, f.eks. ville kapitlerne om de japanske Takara, argentinske TopToys, brasilianske Glasslite og australske Toltoys langt fra fylde så meget, hvorimod de mexikanske Lili-Ledy figurer også ville fylde et pænt antal sider, desuden ville jeg nok også maks bruge 200 sider på de spanske figurer. Dertil kommer standard figurerne fra Kenner og øvrige europæiske variationer.

Nogle samlere går også en del op i coo (country of origin) stemplet på figuren, og det er ikke kun om der står: "Hong Kong", "made in Hong Kong", "H.K.", "Taiwan", "made in Taiwan", "China", "Macau" eller "Macao" de går op i, det betyder også noget hvor på figuren det står, hvilken font, det er skrevet med og størrelsen på denne, da forskellige coo kan betyder overordentligt meget for prisen på en figur. Dermed kan i nok se, at dette projekt ville blive meget meget omfattende. Desuden har en tysker ved navn Wolff, opstillet en fremragende internet guide over disse forskellige coo og sammenhængen mellem dem og forskellige variationer. Wolff er nok også den person i verden, som ved mest om løse figurer generelt, men der er eksperter som ved mere om de forskellige landes variationer, f.eks. er der en håndfuld mexicanere, som nok ved mere om Lili-Ledy figurerne, og den som ved mest om de spanske figurer er faktisk dansker (han har i øvrigt lige skaffet mig et par fede spanske variationer her i efteråret, den seneste sidste weekend :)).

Er derimod startet på et nyt projekt, men mere om dette senere. 
Titel: Sv: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: Nemo efter 12-12-2013, 08:05:12
Øv bøv, det havde ellers været fedt med sådan en bog produceret, af en dansker og endnu mere en fellow Skywalker. Men som du lægger det op, kan jeg udmærket godt forstå din beslutning og jeg må jo så bare vente til dit næste projekt og se hvad det bliver.  :-D
Titel: Sv: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: HWR efter 12-12-2013, 09:39:43
Tror en hjemmeside er bedre end en fysisk bog i hvert fald angående de forskellige coo stempler. Men en bog om Poch / PBP og en om  Lili-Ledy ville jeg gerne se udgivet. Jeg er også en af dem, som skal assistere Javier, som skriver den spanske bog. Derimod vil der ikke være meget materiale til bøger om Takara, TopToys, Glasslite og Toltoys, da der kun er få (henholdsvis 3, 7, 8 og 1) løse variationer af disse, som dog også er markant anderledes end Kenner figurerne (regner ed at skrive tråde her på forummet om hver af disse, nu bogen ikke bliver til noget).  Vil dog ikke udelukke, at bogen aldrig bliver skrevet, men vil nok alliere mig med den anden danske samler, jeg nævnte i forrige indlæg.

Mit andet projekt? Tja som jeg skriver i tråden om kontorartikler, har jeg opsporet og talt med ejeren af the Marketing Group A/S, søger pt oplysninger om Iversen og Larsen I/S, som udsendte Yoda teen. Kunne en bog om dansk merchandise være på vej? Håber lidt på det, men vil tale med den svenske samler Mattias Rendahl om at skrive en bog om nordisk (dansk, svensk, norsk, finsk og islandsk) Star Wars samlerobjekter, som så vil blive skrvet på engelsk.
Titel: Sv: Planlægger en bog om vintage figurer og variationer
Indlæg af: Nemo efter 12-12-2013, 11:07:53
Uhh, det kunne være cool... Selvom jeg ikke er samler, så synes jeg alligevel det er ret spændende at sidde og læse lidt om de forskellige og så sidde og tude en smule over man fik solgt sin samling da man var for ung til at vide bedre. :-P